bahana ekonomi

tak sangka bahana kegawatan ekonomi tahun ini terlalu teruk… hari demi hari, ada saje pekerja dibuanng… berat mate memandang, berat lagi bahu dipukul… ku lihat air mata bercucuran di mata rakan2ku yang diberhentikan… di hatiku terdetik, apa perasaan mereka? apa yang difikirkan mereka? apa mereka nak lakukan selepas ini?… mungkin persoalan ini ada terdetik di fikiran mereka… dan mungkin pada masa ini fikiran mereka berserabut… kasihan…

apabila ku lihat mereka begitu, terus aku fikir nasib diriku ini… adakah aku bakal menerima nasib yang sama? apa yang aku tahu, aku sudah tahu apa yang patut aku lakukan sekiranya perkara sama berlaku… aku percaya rezeki ada di mana2… dan tuhan sentiasa membantu hambanya…

pun begitu aku tertanya2… kenapa pula orang yang sepatutnya menerima nasib itu masih dikekalkan? rasa tidak adil pula rasanya… di tengah2 kerja yang sedah dalam proses diberhentikan pula… siapa pula yang nak habiskan kerja mereka…. dan ingin aku bertanya, siapa suka buat kerja orang? siapa suka terpaksa makan ‘ taik’ orang? sedang aku membaca emailku terpikat aku nak baca satu email kiriman kawan ku… dalam tengah baca2 tu aku tertarik membaca ‘quote’ dari seorang imam yang berbunyi:

Jangan engkau bersahabat dengan sahabat yang mana dia begitu berharap kepada engkau ketika mahu menyelesaikan masalahnya sahaja sedangkan apabila masalah atau hajatnya telah selesai maka dia memutuskan kemanisan persahabatan. Bersahabatlah dengan mereka yang mempunyai ketinggian dalam melakukan kebaikan, memenuhi janji dalam perkara yang benar, memberi pertolongan kepada engkau serta memadai dengan amanahnya atau sikap bertanggungjawabnya terhadap engkau. ” -Imam Umar bin Abdul Aziz

quote ni memberi seribu makna padaku…

Advertisements
Published in: on April 8, 2009 at 8:35 am  Leave a Comment  

when u think…

when u think u trust them…
but the truth is they talk about u behind…

when u think u help them so later they help you back…
but the truth is they dont even bothered…

when u think u did to them sincerely…
but the truth is they think u are vise versa…

when u think that they say a lot of good things infront of you because they like you…
but the truth is they talk bad behind you and make other people think its your fault…

when u think they should learned something after what happened…
the truth is they keep on blaming others and complaining without thinking any solutions…

when you think that they supposed solved the problems..
but the truth is other people solving the problem for them…

when u think that they are ur friends…
the truth is they are actually ur real enemies….

Published in: on April 7, 2009 at 6:22 pm  Leave a Comment  

Protected: what you give is what u get back

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Published in: on April 7, 2009 at 5:05 pm  Enter your password to view comments.  

not like it used to be

friends…
we used to chill out together
doing stupid things… yet fun
i remember all of it in my head…
god i wish i can commit like before…
we are now at different level…
its the level of working the level where by u need love ones and money…
the level that u have to be serious in life…
yes sometimes i need to chill…
again this time i need to chill alone…
just rest in peace without laugh and shout from everyone…
i need a break pls…
im sorry u guys if i cannot make it from any plans…
i just tired meeting people…
i just wanna b alone…
i guess im tired of teens things…
i just hate crowd i hate noises and i hate gossips…
i know they care… i care really i do…
but it just not the right ttime…
and things are not like before…
but it doest mean i dont care…
i care and i cherish you guys…
and i will try my self to be availabale…
hope u guys understand…

Published in: on January 26, 2009 at 7:59 am  Comments (1)  

Protected: trust

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Published in: on January 9, 2009 at 11:38 am  Enter your password to view comments.  

rasa jauh

hati ini rasa berat…
berat untuk menerima kenyataan…
sekali lagi, mimpi ngeri ini menyinggah…
tidak mungkin aku harus tempuhinya lagi…
perlu kah aku bekkorban lagi…
hanya untuk dia mengapai bintang di langit…
aku gembira untuk dia
aku bangga kejayaan yang dicapai…
aku dapat lihat masa depan dia yang cerah
ku ingin lihat dia berjaya…
ku ingin lihat dia di puncak…
tatapi perjalanan ku masih panjang….
aku masih lagi di bawah…
masih banyak lagi onak yang perlu ku lalui
ku lihat nya dari jauh….
terlalu jauh untuk ku genggam kembali tangannya…
perlukah aku menunggu?
atau mungkin melepaskannya/
sanggup kah aku menunggu lagi?
sanggup kah aku melalui ini sekali lagi?
mampukah aku bertahan…
penantian adalah sesuatu yang menyeksakan…
aku rasa dia semakin jauh pada ku….
aku berdebar…
aku takut….
sungguh takut membayangkan diriku pada waktu itu…
peritnya rasa…
bila berjauhan..
alangkah bagusnya jika aku dapat mengawal masa…supaya aku dapat perlambatkan waktu ini….supaya pemergian ini lama lagi….
walaubagaimana pun…aku redha dengan ketentuan ilahi…
jikalau itulah takdirnya…aku pasrah…

Published in: on December 25, 2008 at 7:40 pm  Comments (8)  

skodeng Pierre Andre shooting

on scene hana hani coklat strawberry

on scene hana hani coklat strawberry

hari ni sekali lagi team cam aku pergi shoot episod Pierre Andre… kali ni team kami dapat shoot Pierre direct drama; tajuknya Hana Hani Chocolate Strawberry yang dijangka ditayangkan di ASTRO RIA MAC 2009…jangan lupe tengok tau…

Apa yang kami dapat tengok relax jer cara Pierre ni direct… dia tak garang…tapi serious when it comes to work…sebelum tu kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak penerbit teledrama ini iaitu Liza Johor dan Diana Johor kerana melayan kami dengan baik dan memberi kebenaran kami mengikuti sepanjang pengambaran ini…. btw lupe nak bagi tahu, scene yang kami sempat cover ni adalah scene terakhir iaitu scene perbualan di rumah…. nak tengk macam mane seriousnya Pierre masa direct tengok gambar ni..

serious nya Pierre!

serious nya Pierre!

Bagaimanapun Pierre amat komited dengan kerjanya sebagai director… apa yang CAM tahu, teledrama Hana Hani Chocolate Strawbery ni merupakan telemovie pertama dia direct. So Mac tahun depan kita tengok hasil sentuhan Pierre ok…

pengarah muda

pengarah muda

team CAM juga bekesempatan menemubual kembar dalam telemovie ini yang juga merangkap kepada penerbit Hana Hani Chocolate Strawbery iaitu Diana dan Liza Johor. Diana dan Liza juga pernah berlakon dalam beberapa filem seperti sembilu dan iklan-iklan…. mungkin ade sesetengah tak kenal kembar ni …tengok gambar ya apa lagi…

CAM dan penerbit kembar

CAM dan penerbit kembar

ha…dah kenal dah? kenapa kembar ni pilih pengarah muda sebagai pengarah untuk cerita sulung terbitan mereka? Menurut Diana dan Liza, mereka sangat kagum dengan filem 9 septermber arahan Pierre; dari segi penggunaan shot dan cerita… selain daripada tu Pierre merupakan pengarah muda, jadi Pierre merupakan pengarah yang paling sesuai untuk pengarah genre teledrama yang berunsurkan pelajar kolej ni. So aku sempat tanya, bagaimana Pierre ni sebagai seorang pengarah? Bagi kembar ini, Pierre jenis yang tenang dan cool, tidak cepat marah… jikalau ada kesilapan, Pierre akan tegur cara baik…. dan kerana itulah mereka sangat penyenangi cara bekerja dengan Pierre…. Oleh kerana usia muda, sepanjang pegambaran, keadaan tidak tertekan, tetapi penuh dengan gelak ketawa….

So…selesai lah sudah mengikuti pegambaran drama sulung Pierre…apa lagi posing maut time… ehehhee

me itik and intan

me itik and intan

kelakar pulak gambar sebelah kiri ni…actually kami cuba untuk menonjolkan team epl yang kami sanjungi…wakakka… tapi aku sorang je tak pakai baju Man U!!!

Published in: on December 25, 2008 at 6:39 pm  Leave a Comment  

finally….

finally… everything settled…..

its the burden that i hold for all this while…

its a guilt that i keep inside..

no more hanging… just memories…

as i think back  and i realized…its been 1 year…

1 year for him to let me go…1 year to find a new love…he ended our chapter…and now he open a new book… now im a history..

for you, my angel, i hope joy and hapiness surrounded you….its the end for me…and its a new life for you…. wishing you…happy life

Published in: on December 21, 2008 at 4:58 pm  Leave a Comment  

one on one- Genevie Kam

Genervie Kam

Genervie Kam

Genervie Kam…. mungkin orang akan ramai kenal dia jika aku bagi clue antara pengajar AF6….haa dah ingat? ini lah orang yang aku jumpa pada 18/12/08….

kenapa aku interview dia ni? Kerana Gen adalah orang yang paling banyak bekerja dengan Ramli MS ( CAM episod Ramli Ms)…. dan Gen juga direcommend

oleh Ramli MS sendiri… so wajib interview dia ni…. Pertemuan CAM dengan Gen ni kat rumah dia… first2 dia cakap dia ada studio…so like cool la… so far aku happy giler sebab dapat studio–sebab lighting dia cantik dan menunjukkan yang ianya berkenaan muzik…alhamdulillah… oh mana tah aku tadi, ok rupanya studio dia kat rumah dia… rumah dia pulak memang macam jungle… tema flora dan fauna… even gate dia pun kayu dan Gen kata bapak dia sendiri yang deco rumah tu….

so kitorang pun tengok studio dia… perghhh studio yang sangat lengakap… cantik pulak tu… according tu mummy Gen dia cakap memang studio ni lengkap tapi untuk practice can la tapi for buat album tak boleh…and studio ni dorang beli sket-sket.. so lama-lama jadi studio… di bawah ini aku tunjukkan gambar suasana studio dia…amacam?

studio Gen

studio Gen

ok mari aku cerita kan sikit siapa Genevie ni since aku pun baru tahu pasal asal usul dia masa aku iterview dia… ok dia ni sebenarnya lebih kepada pemain violin dan juga organ… dia belajar kat overseas dan dia juga telah menerima anugerah daripada raja england…hebat kan…sebab dia pelajar terbaik di sekolah kat sane… kire macam dia ni dapat anugerah Naib Chanselor kat uni dia dan kerana kepandaian dia dia dapat anugerah dari raja…haa tini bukan hebat lagi ni…ini super hebat! so Gen ni banyak dapt undangan main violin kat event seperti era, okestra, aim juara lagu dan macam2 lagi…kat Thaiwan dan China pun dia  pernah main….so detik dia kenal Ramli MS ni 4 tahun sudah mase dorang same2 bekerja untuk buat satu event… so daripada situ Ramli banyak guna kan khitmat Gen… dorang ni bukan rakan sekerja je tahu tapi memang member kat luar..even Ramli Ms pun selalu bertandang kat umah Gen ni main pool… family Gen pun dah anggap Ramli mcam family gak…

diringkas kan cerita disebab kan Ramli MS sekali lagi dilantik menjadi pengetua AF6, maka Ramli memilih Gen untuk menjadi cikgu muzik…ha… jadi daripada tak glamor jadi glamor la kan…ade juga orang gossipkan Gen ngan Ramli pasal dorang akrab tapi they just friends ok….

baru aku tahu si Ramli ni suka makan keropok dan juga kari kepala ikan masakan ayah Gen. setiap kali datang memang Ramli tak tahu malu mintak dua benda tu…sememangnya Ramli ni mengikut Gen bukan kaki perempuan macam orang duk cakap tu…tapi Ramli ni mungkin senang didekati… aku pun dah jumpa Ramli MS ni… secara jujurnya Ramli ni memang sempoi habis….mana ade garang! tapi tak dinafikan oleh Gen, when it comes to work, Ramli mcam orang lain… dia memang serious…apa yang dia nak itu la dia nak… and dia akan make sure dia dapat…kalau dia tak puas ati dia akan maki depan2…mungkin sesetengah orang tak kan puas ati…tapi mengikut Gen, dia take it as a motivation untuk menjadikan dia lebih bagus…dan tengok, dia memang super bagus!

Selesai sudah interview bersama Geneview, kami pun mengambil kesempatan melihat hasil karya Gen… best2 tengah borak borak pasal Ramli MS tiba-tiba dia cakap adek dia Arthur pun pernah bekerjadengan Ramli dalam beberapa occation yang besar seperti AIM dan Juara Lagu… lah aku pun tak tahu…apa lagi shoot adek dia sekali la… adek dia ni pun tak kurang hebatnya dengan kakak dia…. adek dia teror dalam main drum dan juga pokashen (aku tahu salah eja)… dan adek dia juga telah dinobatkan dalam Malaysian book of record pemain drum yang paling muda di Malaysia!!! haaa gempak tak… kitorang pun sempat interview dan tengok dia main drum dan pokashen… memang super la beb…

bersama Genervie

bersama Genervie

Aku rasa kali ni bukan sahaja aku bertuah dapat interview 2 orang penting yang pernah bekerja dengan Ramli, tetapi, Gen dan keluarga tidak lokek berkongsi gambar Ramli, paper cutting AF6 dan macam2 lagi…. keluarga Genervie juga banayak membantu kami dalam memilih gambar… kami juga berkongsi cerita dan melihat suasana rumah Gen yang sangat indah dan dipenuhi dengan tumbuh-tumbuhan…. ermmm best la… ape pun all the best Genervie i salute u!

Arthur main drum

Arthur main drum

Published in: on December 20, 2008 at 4:07 pm  Comments (1)  

bertemu lagi dengan Pierre

itik-pa pierre

itik-pa pierre

hari ni team c.a.m bertemu lagi dengan Pierre Andre…kali ni kami shoot aktiviti Pierre di waktu lapang…

apa yang dia suka buat erk? multitasking celebrity yang berumur 23 tahun ni tak macam remaja lain yang suka melepak di luar dan enjoy sana sini….Pierre adalah indoor person… aktiviti lapang dia akan diluang kan di rumah….

apa hero ni buat kat umah? Pierre ni suka tengok dcd..he is a dcd guy…hehehe banyak gile collection movie yang dia ada… dari cerita hollywood ke jepun and kartun… cerita movie romantik notebook, merupakan cerita jiwanya… kata pierre ” sape nak kenal pierre andre kene tengok cerita ni” …dia amat mengkagumi director ….. yang mendirect cerita Babel dan sebagainya… dalam bilik Pierre ni yang uniknya adalah dia takde katil…dia suka tilam…macam ala2 jepun la…haa tilam dia bukan sebarang tilam, tilam berharga rm5000 nok…ehehehe aku dah try duduk…best gile…sesuai la dengan harganya…. aaa lagi Pierre peminat sponge bob square pants…tapi watak yang paling dia minat adalah mr patrik… hehehe and dia pun ade set monopoly sponge bob! apa lagi ekkkk….. deco bilik Pierre ni semua Pierre yang reka…simple tapi cantik…tema warna adalah merah his favourite color…satu lagi yang best dia peminat man u!!!!sama la kita Pierre! yang jeles nya dia ada baju man u yang belakang nya ada nama andre! giler jeles!!!

oh ya kami ada buat re-enacment Pierre main gitar…boleh la main skit2…and shoot dia dan itik tengok tv… tengh shoot boleh buat lawan…Pierre memang best! btw kami pun ada mengambil  kesempatan interview dia…kali ni more into future… aku ade tanya, ciri2 wanita idaman

1. kene tahu pasal movie

2. kene macam dia

3.gila2 macam dia…

yang penting nya…. PIerre ni single ya cik akak kat luar sane tu… haaaa sape2 yang minat dia ni boleh le masuk harum sekarang! hehehe….

semasa shoot di cinema

semasa shoot di cinema

ok…selesai shoot kat bilik Pierre kami pergi pula tengok wayang bersama Pieere kat Galaxy… ingat kan susah nak shoot kat cinema sebab kene minta kebenaran ke bagai tapi rupanya cakap je nama Pierre tterus kasi kebenaran…ni la best nya jadi celebrity nih! tak payah hitam putih terus boleh shoot….. so aku ade ambil la kesempatan ni amek gambar kenangan bersama Pierre…bila lagi la kita jumpa dia ni pun tak tahu….selepas abis shoot kat cinema, kami minum di di tempat berhampiran cinema….and Pierre belanja makan kebab!!!( macam kebab la)

so…habis la shooting bersama Pieere…maybe akan ketemu lagi dengan artis ni 23 aribulan kalau tak silap…kali ni nak tengok dia direct la…kita tengok macam mane dia bekerja di sebalik tabir…ok? bertemu lagi!

Published in: on December 19, 2008 at 3:24 pm  Leave a Comment