ape yang ku mahu?

segala-galanya menjadi satu bebanan buatku…
diri rasa malas,
diri rasa tidak dihargai,
diri rasa dahagakan sesuatu,
diri rasa terlalu banyak yang hendak diberi, tetapi tidak dapat berbuat begitu.
aku terus  berisu dengan diriku
isu kemanakah aku sepatutnya berada
aku percaya, jikalau aku melakukan sesuatu yang aku suka, nescaya, balik lambat, kerja lebih pun aku tidak kesah…
aku teringat saat2 aku melakukan kerja yang aku suka, aku boleh kate, aku rajin dan dedikasi…
aku bangga dengan apa aku capai, walau tak banyak, tapi pengalaman itu sungguh indah…
aku sedih kerana terpaksa meninggalkan semua itu dan bekerja dengan pekerjaan yang lari jauh dari bidangku.
bermaksud, aku telah abaikan pengalaman 1 tahun lebih dan apa yang aku buat itu lah cita-cita ku, yang paling penting BENDA YANG AKU SUKA.

AKU NAK BUAT BENDA YANG AKU SUKA, DAN DENGAN BERBUAT DEMIKIAN AKU AKAN RASA GEMBIRA…

dan…aku tidak gembira sekarang walaupun pekerjaannya ofis hour, tak complicated, tapi ITS JUST NOT MY SOUL… apa aku nak buat ni????

Advertisements
Published in: on February 9, 2010 at 2:57 am  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://shazerina.wordpress.com/2010/02/09/ape-yang-ku-mahu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLeave a comment

  1. Kebaikkan & Keburukkan

    Kebaikkan :
    1. Kita dapat lakukan perkara yang kita minat sejak kecil lagi.
    2. Kita tidak akan berkira masa dengan perkara yang kita suka lakukan.
    3. Kita rasa kita telah berjaya bila kita bahagia dengan benda yang kita suka lakukan.
    4. Malah keluarga juga akan memberikan galakkan tentang apa yang kita minat.
    5. Kita boleh pergi kerja dengan masa yang flexible, tak payah nak bangun pagi & panctual macam oficce hour.

    Keburukkan
    1. Rezeki tak masuk kalau asik bangun lewat pergi kerja (jika time kerja flexibel).
    2. Kita akan cepat tua sebab kerja yang pending berbulan-bulan (pressure dari 3 saluran, Bos, Team, & Client).
    3. Letih nak hipokrit & menjaga hati pelanggan, penonton & bos yang asik nak CEEEEPAAAT je kerjanya,
    ( tidak di hargai sama sekali).
    4. Gaji kita tak setanding dengan kerja kita, SANGAT BERBEZA & MENDUKACITAKAN, (kita akan jadi seorang yang berkira).
    5. Tak pandai nak polish bontot Bos untuk naikkan gaji (tak ikhlas dalam bekerja).
    6. Jadi kita akan jadi pengumapt setia opis, sebab kita sendiri tahu yang dunia ni tak adil.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: