ape yang ku mahu?

segala-galanya menjadi satu bebanan buatku…
diri rasa malas,
diri rasa tidak dihargai,
diri rasa dahagakan sesuatu,
diri rasa terlalu banyak yang hendak diberi, tetapi tidak dapat berbuat begitu.
aku terusĀ  berisu dengan diriku
isu kemanakah aku sepatutnya berada
aku percaya, jikalau aku melakukan sesuatu yang aku suka, nescaya, balik lambat, kerja lebih pun aku tidak kesah…
aku teringat saat2 aku melakukan kerja yang aku suka, aku boleh kate, aku rajin dan dedikasi…
aku bangga dengan apa aku capai, walau tak banyak, tapi pengalaman itu sungguh indah…
aku sedih kerana terpaksa meninggalkan semua itu dan bekerja dengan pekerjaan yang lari jauh dari bidangku.
bermaksud, aku telah abaikan pengalaman 1 tahun lebih dan apa yang aku buat itu lah cita-cita ku, yang paling penting BENDA YANG AKU SUKA.

AKU NAK BUAT BENDA YANG AKU SUKA, DAN DENGAN BERBUAT DEMIKIAN AKU AKAN RASA GEMBIRA…

dan…aku tidak gembira sekarang walaupun pekerjaannya ofis hour, tak complicated, tapi ITS JUST NOT MY SOUL… apa aku nak buat ni????

Advertisements
Published in: on February 9, 2010 at 2:57 am  Comments (1)